המדריך האולטימטיבי לפינוי תכולת הדירה ב 2023: טיפים, טריקים ושטיקים
פינוי תכולת דירה יכולה להיות משימה לא פשוטה, אבל עם תכנון וארגון נכונים, ניתן להפוך את התהליך לקל וחלק יותר. במאמר נציג את ששת השלבים החשובים ביותר הכוללים את כל הטיפים והטריקים שיעזרו לכם בפינוי יעיל של דירה, וחשוב לא פחות, נחשוף את השטיקים וההונאות הקטנות והגדולות שעלולים לצוץ מול עסקני פינוי הדירות. מבלי להשתחצן (מדי) מדובר במדריך המקיף ביותר לפינוי דירות בשפה העברית
שלב ראשון: יצירת ציר זמן
בשלב הראשון יש להגדיר ציר זמן ריאלי לפינוי תכולת הדירה. כדאי לאתר 5-6 משימות מורכבות ולפרק אותן למשימות קטנות יותר, החלוקה למשימות קטנות יותר יסייעו לכם גם להישאר ממוקדים וגם יגבירו את המוטיווציה שלכם לאור הצלחות קצרות מועד. תכנון ציר הזמן הוא פונקציה של הזמן אליו אתם נדרשים עד לפינוי הדירה. אז איך יוצרים ציר זמן לפינוי תכולת דירה?
זיהוי לוחות הזמנים: זהו השלב הראשון בתכנון ציר הזמן והוא מאפשר לנו להציב את גבולות הגזירה של לוח הזמנים. יש לזהות אילו משימות יש לסיים עד למועד ספציפי, כמו למשל תאריך החזרת הדירה לבעל הבית, או תאריך העברת הדירה לקונה החדש. זיהוי הזמנים יסייע בתעדוף המשימות וישליך על הקצאת הזמן למשימות השונות.
יצירת צ'ק ליסט: יש להכין רשימה מסודרת ומקיפה של משימות שיש להשלים במהלך תהליך פינוי הדירה. הרשימה אמורה לכלול בין היתר משימות של מיון חפצים, יצירת קשר עם גורמים רשמיים (הרשות המקומית, חברת חשמל וכו'), ארגון לוגיסטי של הפינוי וניקיון הדירה. חלק מהמשימות הללו הן מורכבות ויש צורך לחלק אותן לתת משימות ולשלבים קצרים יותר, אפרט על כך בהמשך.
הערכת מצב: הערכת המצב מתייחסת לגודל הדירה, מספר החדרים וכמות החפצים הקיימים בכל חדר. הערכה זו תסייע לכם ליצור אומדן ראשוני של כמות הזמן והמשאבים הנדרשים לתהליך הפינוי. שימו לב שככל שמדובר על דירות של אגרנים כפייתיים, מדובר במשימה מאתגרת של ממש, ויש לגשת אליה באופן שונה לגמרי.
תוקף החוקי: חשוב לוודא שאתם מכירים את השדה החוקי – משפטי, ואתם רשאים לקחת / למכור / להשליך את תכולת הדירה. שמעתי כבר מספר סיפורים על פינוי תכולת דירה שבמהלכו הגיע בן משפחה וזימן למקום ניידת משטרה כיוון שטען שמי שמכר את תכולת הדירה מפר את קיום תנאי הצוואה.
תעדוף ומיון החפצים: יש לתכנן כיצד יסווגו החצים בדירה, ברוב המוחלט של המקרים ישנן ארבע קטגוריות מרכזיות למיון החפצים: שמירה, תרומה, מכירה או השלכה.
הקצאת זמן לקבלת החלטות: ההתלבטות לגבי כל חפץ או פריט עשויה להיות מתישה ולהפוך לגזלן זמן. יש להחליט מראש כמה זמן יוקדש למיון וקבלת החלטה לגבי כל פריט, והכול בהתאם לגודל הדירה וכמות החפצים הקיימים בה.
קביעת לו"ז לבני משפחה וחברים: כפי שנרחיב בהמשך, ההמלצה היא להיעזר בבני משפחה וחברים קרובים במהלך פינוי הדירה. לכן, כבר בשלב התכנון יש ליצור איתם קשר ולקבוע עימם לוחות זמנים ולבדוק אילו משימות מצריכות מספר אנשים ואילו מחייבות את נוכחותכם בדירה. חשוב לבצע סנכרון בין כל שמושיט יד ומסייע.
אנשי מקצוע: חשוב לשבץ על ציר הזמן התכנוני גם את השירות של אנשי המקצוע העשויים לכלול צוות פינוי דירות, שיפוצניקים, מדבירים וחברות ניקיון. שימו לב שככל שאתם מתכננים לשכור את שירותיהם של חברות לפינוי דירה, כדאי לבצע עבודת תחקיר הכוללת בעיקר קבלת המלצות, אבל לא רק. במקום אחר באתר כתבתי אודות עשרת הדברים שיש לבדוק לפני שבוחרים חברה לפינוי דירה.
היזון חוזר וגמישות: חשוב לסקור באופן מתמיד את תכנון ציר הזמן ביחס לביצועים וככל שעולה צורך לעשות בו התאמות. בחלק מהמקרים עלולות לצוץ משימות נוספות שלא נלקחו בחשבון בשלב התכנון הראשוני, ולכן התכנון חייב להיות כזה שיאפשר גמישות ושינויים.
לסיכום, תכנון ציר זמן הזמן עשוי להשתנות בהתאם למורכבות הפינוי, זמינות המשאבים ונסיבות משתנות. חשוב להיות מציאותיים בתכנון ולאפשר זמן נוסף במידת הצורך, לצורך בלתמי"ם.
שלב שני: דילול תכולת הדירה
אחרי יצירת ציר זמן מסודר, כדאי מאוד להתחיל לדלל את החפצים בדירה. כפי שציינו קודם לכן, כדאי להתחיל למיין את החפצים בדירה לארבע קטגוריות מרכזיות: מכירה, שמירה, תרומה והשלכה. למי שמתקשה לקבל החלטות ניתן להוסיף קטגוריה חמישית שנקראת "עדיין מתלבט לגבייך" הכוללת פריטים וחפצים מאתגרים שאנו מתקשים לקבל החלטה בנוגע לאליהם. חשוב שתהיו כנים עם עצמכם ותשתחררו מפריטים שאין לכם צורך בהם ושככל הנראה גם לא תעשו בהם שימוש בעתיד, והם חסרי ערך סנטימנטלי. נרחיב מעט על חמשת הקטגוריות למיון:
שמירה: על מנת שלא להרגיש סחרחורת ובלבול מכמות הפריטים שבדירת ההורים שיש לפנות, כדאי להחליט מראש על שמירה רק של פריטים בעלי ערך כספי או ערך סנטימנטלי גבוה בלבד.
תרומת תכולת דירה: אופציה מצוינת, אך גם היא דורשת תכנון מקדים, כיוון שפריטים שונים לתרומה מצריכים התארגנות שונה, בין אם מדובר על פינוי בגדים לתרומה, תרומת ספרים או רהיטים. חשוב לכבד את רצונו של הנפטר ולתרום פריטים לעמותות צדקה או לארגונים התואמים את הערכים בהם האמין לאורך כל חייו. בכל מקרה, בכל מה שקשור לפינוי תכולת דירה לתרומה, ישנו מבחן מרכזי אחד לבדיקת התאמת הפריט לקטגוריה של תרומה או השלכה: האם החפץ או הפריט מאפשר שימוש חוזר בכבוד? אם התשובה היא שלילית, יש להשליך אותו לפח.
מכירה: כשמדובר על תכולת דירה שלמה, רוב האנשים הם חסרי רצון וסבלנות לבצע מכירה בודדת של פריטים, ובצדק. פתרון מצוין לכך, היא האפשרות לקיים מכירת חצר מרוכזת, שברוב המקרים לא מצריכה הרבה אנרגיה ונמשכת שעות ספורות, ובסיומה לא רק שהרווחתם כסף, אלא דיללתם באופן משמעותי את תכולת הדירה. אופציה זו עשויה להפתיע אתכם מבחינת כמות המשתתפים שיגיעו וכמות הכסף שאתם עשויים להכניס. באתר ישנו מאמר שלם על השלבים שמסייעים לתכנן גארג' סייל מוצלח. רק נזכיר בקצרה שיש לשים לב לפרסום נכון, לבחור באחד מהימים בסוף השבוע בשעות הבוקר, לתייג מראש את כל הפריטים שלכם בתגיות מחיר ולקבץ אותם על שולחנות כשהם מקובצים על פי נושאים.
השלכת פריטים: כל פריט שלא הצלחתם למכור או לתרום יש להשליך לפח בלי להתבלבל או להתחרט. לפעמים כשמדובר על פינוי תכולת דירה של הורים מבוגרים שנפטרו או עברו לבית אבות, קשה לנו עוד יותר לזרוק פריטים שהיו חלק מהעבר המשותף שלנו איתם. למרות זאת, עם כל הקושי הרגשי, מדובר בהליך שהוא חובה. אגב, רוב החברות לפינוי דירות מנצלות בדיוק את הקושי הרגשי הזה, ומציעות לכם עסקאות מפוקפקות כייוון שהם יודעות בדיוק באיזו סערה רגשית אתם נמצאים.
עדיין מתלבט לגבייך: כאמור, לארגז זה יגיעו פריטים שלגביהם עדיין לא הצלחנו לגבש החלטה. כלל ברזל חשוב בקטגוריה זו הוא להחליט מראש על מספר הפריטים שיכולים להיות בה בכל זמן נתון, אחרת לאט לאט יזלגו אליה עוד ועוד פריטים, ותמצאו את עצמכם טובעים במאות פריטים שלגביהם התקשיתם לקבל החלטה.
זיהוי מסמכים חשובים: שימו לב שבמהלך המיון חשוב להיות ערניים לאיתור של מסמכים חשובים כגון צוואות, פוליסות ביטוח, רישומים פיננסיים והסכמים משפטיים.
שלב שלישי: הכנת צוות תמיכה
פינוי תכולת דירה של הורים שנפטרו או עברו לבית אבות עלול להיות אירוע מורכב וכמעט טראומטי, ולכן אתם נדרשים לגייס חמ"ל של משפחה וחברים. בני משפחה וחברים קרובים יכולים לעזור במגוון נושאים.
תמיכה רגשית: התמודדות עם אובדן או פרידה של הורה אהוב עלולה להיות מאתגרת מבחינה רגשית. משפחה וחברים יכולים להציע תחושות נוחות, הבנה ואמפתיה לאורך תהליך פינוי הבית. הם גם יכולים להוות מקור לכוח רגשי ולספק מרחב בטוח בו ניתן לבטא רגשות וזיכרונות הקשורים לאדם שנפטר.
קבלת החלטות: כפי שציינתי קודם, פינוי ביתו של אדם כרוך ברוב המקרים בקבלת החלטות אודות מה לשמור, לתרום, למכור או להשליך. מעורבות ערה של משפחה וחברים יכולה לעזור בתהליך קבלת ההחלטות על הפריטים. הם יכולים לספק תובנות, לחלוק את נקודות המבט שלהם לגבי הערך הסנטימנטלי של החפצים ולסייע בקביעת דרכי הפעולה הטובים ביותר עבור פריטים לגביהם אנו מתלבטים.
מיון חפצים: מיון חפצים של חיים שלמים היא תמיד משימה ארוכה ומורכבת, והיא קשה עוד יותר כאשר מדובר על מישהו שאהבנו והכרנו כל חיינו. חברים קרובים ומשפחה בהחלט יכולים לסייע לסווג ולמיין את החפצים, לארוז אותם ולתייג את הארגזים בתוויות המתאימות. בתהליך מיון החפצים, מעורבות של מספר אנשים קרובים בהחלט יכולה להפוך את הפרוצדורה ליעילה יותר ולספק נקודות מבט שונות וטובות לגבי ההחלטה מה לעשות עם כל פריט.
אופן חלוקת החפצים אישיים: גם במקרים בהם הנפטר הביע רצונות ספציפיים אודות אופן חלוקת החפצים שבדירה, או שהוא השאיר אחריו צוואה מסודרת ומופרטת, סביר שיעלו אי אלו מחלוקות בנוגע לאופן חלוקת חפצים אישיים. מעורבות של בני משפחה וחברים קרובים יכולה לעזור להקל משמעותית על הדיונים וההתלבטויות ולסייע בקבלת החלטות בעלות מוסכמות הדדית.
משימות לוגיסטיות: פינוי תכולת הבית כוללת משימות שונות כמו אריזה, העברת רהיטים וארגון לוגיסטי. בני משפחה וחברים יכולים לסייע בהעברה פיזית של חפצים, העמסת ארגזים ותיאום הפינוי מול אנשי המקצוע. הם גם יכולים לעזור במשימות אדמיניסטרטיביות כמו עדכון חברות שירות ואשראי על פטירת האדם, ניהול הניירת והתנהלות מול הרשות המקומית, משרד הפנים או חברת קדישא.
זיכרונות וסיפורים: פינוי תכולת דירה או בית יכולים לעורר זיכרונות וסיפורים על הנפטר. בני משפחה וחברים יכולים לחלוק אנקדוטות, סיפורים וזיכרונות, שיכולים להיות דרך משמעותית לכבד את חייו של האדם וליצור סביבה תומכת במהלך פינוי הבית. אגב, רוב עסקני פינוי הדירות נוטים לפרסם באתרי האינטרנט שלהם הפחדות אודות הנזק הנפשי שייגרם למי שעוסק במלאכת הפינוי, כשהמטרה האמיתית שלהם היא שלא תמיינו שום פריט ותעבירו להם את תכולת הדירה כמות שהיא, על כל הפריטים היקרים והאספנים שבה. אגב, ההיגיון אומר שההפך הוא הנכון, חילופי זיכרונות וסיפורים אודות הנפטר תוך מיון החפצים השונים בבית, רק מסייעים בעיבוד האבל ומשמרים את כבודו של הנפטר.
למרות זאת, חשוב לשים לב שנוכחות בני משפחה וחברים עלולה לעיתים ליצור תוצאות הפוכות של מתח, סטרס וחוויה לא נעימה. לכן חשוב לתקשר בפתיחות עם בני המשפחה והחברים לגבי הצרכים והציפיות שלכם במהלך תהליך פינוי הבית. חשוב לוודא שכל מי שאתם נעזרים בו מבין את האופי הרגיש של המשימה וכי הוא ניגש אליה בכבוד ובחמלה המתבקשים.
שלב רביעי: פניה לחברה מקצועית לפינוי תכולת דירה
בחירת חברה לפינוי תכולת דירה מביתו של אדם שנפטר היא המשימה האחרונה בתכנון ציר הזמן והיא טומנת בחובה חשיבות רבה. להלן מספר גורמים שכדאי לקחת בחשבון בעת בחירת חברה לפינוי תכולת דירה.
מוניטין וניסיון: חפשו חברה בעלת מוניטין משמעותי וניסיון רב בטיפול בפינוי בתים, בעיקר במקרים של פינוי דירות של נפטרים. חשוב מאוד לקרוא את הביקורות בגוגל ובוודאי שיש להתעלם מהביקורות המופיעות באתר החברה עצמו. המטרה היא לאתר המלצות ממקורות מהימנים, ובהחלט ניתן לבקש מהחברה עצמה מספרי טלפון של ממליצים, אך יש להתעקש מולם על כאלו להם נתנו שירות בשבוע האחרון.
רישיונות וביטוחים: לצערי, הניסיון מלמד שאחד התחומים שהכי מושך שרלטנים, חובבנים ובעיקר חסרי מומחיות וידע מקצועי הוא תחום פינוי הדירות. בפועל, כל בעל טנדר יכול להכריז על עצמו כמומחה פינוי דירות, ואלו אגב, מסוכנים הרבה יותר מהשרלטנים, עליהם ניתן לעלות בקלות יחסית. לכן, יש לוודא מול האדם שעומד מולכם שהוא אכן מי שהוא טוען שהוא, ולבקש לעיין בביטוח העסק שהוא מחזיק ובמסמך ניהול ספרים או רישיון עסק. ביטוחים ורישיונות מצביעים על כך שהחברה עומדת בדרישות החוק, בעוד שהביטוח מספק הגנה בכל מקרה של נזק או תאונה במהלך תהליך הפינוי.
התמחות בפינוי דירות: חפשו חברות שמתמחות במיוחד בפינוי עיזבונות או בתי נפטרים וודאו שלא מדובר על חברת הובלות שבין היתר מספקת גם שירות של פינוי דירות. אגב, לא כל מי שמכנה עצמו "מומחה פינוי דירה" הוא אכם כזה, בהמשך המאמר אציג את הדרך שבה יש לבחור חברה לפינוי דירות.
אתיקה מקצועית: חשוב לבחור בחברה המפגינה פרקטיקות אתיות במהלך הפינוי. כאן הכוונה היא שחברת הפינוי תהיה כזו המתייחסת לחפציו של הנפטר בכבוד ובזהירות המתבקשים, ודואגת להבטיח שמידע אישי או מסמכים רגישים יטופלו בצורה מאובטחת ויושמדו באופן מסודר.
תמחור ברור ושקוף: זהו סעיף חובה, יש לדרוש מידע מפורט על תמחור מראש. חברה בעלת מוניטין צריכה לספק תמחור ברור ושקוף, הכולל את כל חיובים או העמלות הנוספות. חשוב להיזהר מחברות המספקות לכם תמחורים מעורפלים וזולים או לא ברורים.
שירותים הניתנים להתאמה אישית: חשוב לקחת בחשבון שחברת הפינוי חייבת להפגין יכולת לגמישות מבחינת השירותים שהיא מציעה. למרות שמדובר על תחום כללי של "פינוי דירות", בפועל, כל מצב של פינוי בית הוא ייחודי, ולכן חשוב לבחור בחברה שיכולה להתאים את השירותים שלה כדי לענות על הצרכים הספציפיים שלכם. זכרו שחברת הפינוי חייבת להיות מסוגלת להיענות לכל בקשה או דרישה מיוחדות שיש לכם.
מחזור ופינוי דירה אחראי: חשוב לבדוק מול החברה מה בדיוק הם עושים הפריטים אותם הם מפנים, ותמיד כדאי לבחור בחברה שמעדיפה קיימות סביבתית ודואגת להעברה של לפחות חלק מהפריטים למחזור או לתרומה לעמותות וארגונים שונים.
הקשבה ותקשורת: חשוב לבחור בחברה הקשובה לפניות שלכם לאורך כל התהליך, כזו המספקת לוחות זמנים ברורים ומעדכנת אתכם בהתקדמות תהליך הפינוי.
חוזים והסכמים: חשוב לוודא טרם ההתקשרות עם חברה לפינוי בתים, שיש בנכם חוזה או הסכם ברורים. בחוזה חשוב לשים לב בעיקר לחלק התנאים וההגבלות, סעיפי אחריות ואופן התשלום. זהו פחות או יותר השלב החשוב ביותר, מציע לכם לעיין בהסכם לפינוי תכולת דירה.
הצעות מחיר: כדי לקבל החלטה מושכלת, תמיד מומלץ לקבל הצעות מחיר ממספר חברות לפינוי דירות. למעט השוואת המחירים, חשוב גם להשוות את השירותים והמוניטין על מנת לקבוע איזו חברה מתאימה ביותר לצרכים שלכם.
שלב חמישי: השטיקים וההונאות של חברות לפינוי דירות
חשוב להיות ערניים ולהכיר את הרמאויות הקטנות והגדולות שעלולות לצוץ מול חברות פינוי הדירה. נכיר את השטיקים המרכזיים של עסקני פינוי הדירות.
חברות מזויפות: אומנם ניתן למצוא את הנוכלים הללו בעיקר תחום ההובלות, אך הם צצים בשנים האחרונות גם בתחום פינוי הדירות. במקרים הללו החברות מציעות מחירים נמוכים במיוחד על מנת למשוך לקוחות, אך אז הן דורשות פיקדון כספי שישולם מראש, שלאחריו הן נעלמות מבלי לספק את השירותים שהובטחו. לכן חשוב תמיד לבצע בדיקה מקיפה ולבחור בחברה ותיקה ובעלת מוניטין עם ביקורות חיוביות ורישיונות מתאימים.
פינוי תכולת דירה בחינם: החברות לפינוי דירות שיכללו את השיטה שתוארה בסעיף הקודם, והיא באה ליידי ביטוי בישראבלוף הישראלי שנקרא "פינוי תכולת דירה בחינם". במקרים הללו עסקן פינוי הדירות מציע עסקה שנשמעת משתלמת - פינוי תכולת הדירה בחינם, בתמורה לכל החפצים שבדירה. הבעיה מתחילה שלאחר שהם מפנים את התמונות, הספרים, התקליטים וכל פריט אספני אחר, הם פשוט נעלמים, ואז אתם מוצאים את עצמכם עם רהיטים כבדים ושבורים, מוצרי חשמל גדולים ומקולקלים וכל הפריטים שממילא כבר לא ניתן למכור.
גניבה: זהו אחד השטיקים הנפוצים ביותר. המשפחה מחליטה על מספר פריטים שנשארים בדירה כיוון שיש להם ערך כספי גבוה, אך במהלך הפינוי ואווירת אי הסדר אלו "מפונים" יחד עם שאר הציוד ולעולם כבר לא ניתנים לאיתור.
תוספת תשלום: בדיוק כמו חבריהם השיפוצניקים, לעיתים קרובות, ובדרך כלל בדיוק באמצע עבודת הפינוי, נזכר פתאום קבלן הפינוי כי העבודה לא ממש משתלמת עבורו, הוא טעה בקלקולציות ולכן הוא דורש תשלום נוסף. בשלב הזה אתם 100% בכיס שלו, ככל שלא תסכימו לתוספת התשלום הוא פשוט יעזוב באמצע, ולכן רוב האנשים מתייאשים ופשוט משלמים.
גישה למידע אישי: במהלך תהליך פינוי הדירה עולים וצצים כמויות גדולת של מסמכים של האדם שנפטר. חשוב ביותר להשמיד את המסמכים האלו באופן יסודי, ולדאוג שכאשר מגיע צוות הפינוי לא יהיו בדירה מסמכים המכילים פרטים אישיים כמו מספרי תעודת זהות, דפי בנק ופרטי כרטיסי אשראי. במקרים קלים עלול להיווצר מצב של חיובים בכרטיסי אשראי, במקרים חמורים זה עלול להגיע לכדי גניבת זהות של ממש, על כל המשתמע מכך.
לסיכום, על מנת להגן על עצמיכם מפני השטיקים והרמאויות הללו חשוב בשלב ראשון לבצע בחירה מושכלת של חברה לפינוי דירה, כזו המבוססת על המלצות אותנטיות, לעגן את ההסכם עם חברת הפינוי בחוזה ותמיד לדרוש לראות מסמכים מעידים על ביטוחים ובעלות על החברה.
שלב שישי: דגלים אדומים בבחירת חברה לפינוי תכולת דירה
חברים, לא צריך להיכנס לפרנויה, רוב החברות לפינוי דירות הן לגיטימיות ומספקות שירותים טובים, מקצועיים ובעלי ערך. פשוט בגלל שמדובר על תחום שבו סף הכניסה הוא מאוד נמוך (כל מה שנדרש הוא טנדר, חפיסת סיגריות ומצב רוח טוב) הוא מושך אליו לעיתים קרובות טיפוסים נכלולים. לכן חשוב להיות מודעים ולהכיר את הדגלים אדומים שכדאי להיזהר מהם בעת שכירת שירותיה של חברה לפינוי בתים.
היעדר רישוי וביטוח מתאימים: חזרנו על זה שוב ושוב במאמר, חברות פינוי דירות לגיטימיות חייבות להחזיק ברישיונות ובביטוחים הדרושים כדי לפעול כחוק. החובה שלכם היא לדרוש הוכחה לרישוי ולכיסוי הביטוחי שלהם לפני שאתם מעסיקים אותם. אם הם לא יכולים לספק לכם את המסמכים הנדרשים, או מנסים להתחמק - אזי מדובר על דגל אדום.
מחירים נמוכים בצורה יוצאת דופן: היזהרו מחברות פינוי בתים המציעות מחירים נמוכים משמעותית בהשוואה לחברות אחרות. למרות שתמחור תחרותי הוא טבעי וטוב, מחירים נמוכים מדי עלולים להצביע על שירות נמוך או חיובים נסתרים שיגיעו בשלבים מאוחרים יותר. קבלו תמיד מספר הצעות מחיר והשוו ביניהן כדי להבטיח שהן בטווח סביר.
דרישת תשלום מראש: אם חברת הפינוי דורשת תשלום מראש, קחו בחשבון שזה בהחלט יכול להיות סימן להונאה פוטנציאלית. רוב החברות אינן דורשות פיקדון או תשלום חלקי מראש.
היעדר כתובת פיזית או אתר אינטרנט: יש לוודא שלחברת הפינוי יש כתובת פיזית לגיטימית ואתר אינטרנט מקצועי. הרמאים פועלים לעתים קרובות ללא כתובת קבועה או אתר אינטרנט כדי למנוע מעקב. קח את הזמן כדי לחקור את החברה ולבדוק אם יש לה ביקורות או המלצות מקוונות.
תקשורת לקויה או התחמקות: אם בשלבי ההתקשרות הראשונים, אתם מוצאים שנציגי החברה נמנעים מלענות על שאלות מסוימות או שאתם נתקלים בחוסר שקיפות, זו בהחלט סיבה לדאגה. חברות בעלות אמינות ומוניטין תמיד תהיינה ברורות ופתוחות לגבי השירותים, התמחור וכל מידע רלוונטי אחר.
התנהגות לא מקצועית: שימו לב להתנהגות ולמראה של צוות חברת פינוי הדירות. אנשי מקצוע לגיטימיים צריכים להציג את עצמם בצורה מקצועית וללבוש לכל הפחות מדים מסודרים. אם הצוות שהגיע מרגיש לכם לא טוב או מפגין התנהלות לא מקצועית, בקשו לעצור את העבודה.
סמכו על תחושת הבטן שלכם: ברוב המקרים האינסטינקטים שלכם עובדים טוב. אם משהו מרגיש לכם לא נכון או אם יש לכם ספקות לגבי חברה מסוימת, אל תהססו לחפש חלופות. חברות אמינות וטובות יגרמו לכם להרגיש בנוח.